lunes, 21 de octubre de 2019

HALLOWEEN VS CASTANYADA

El Halloween, també congut com "el dia de les bruixes", és una celebració popular de culte als morts, i es celebra en els països anglo-saxons. 
La paraula procedeix de l'expresió anglesa All hallow's eve, que significa "Víspera de tots els morts".
La festa es celebra la nit del 31 d'octubre. El halloween te el seu origen a Irlanda, on va passar al Regne Unit i desprès als Estats Units.
Origen:La festa és d'origen celta, que la celebraven com un festival conegut com Samhain ( fi d'estiu) que marcaba el fi de la collita i l'any nou celta. 
Es deia que durant aquesta nit tots els  esperits regresaven a visitar als morts. L'ús d'espelmes ajudaven als esperits a trovarn el camí, o disfraçar-se per protegir-se.

La Castanyada és una festa popular de Catalunya, es celebra el mateix dia que Halloween, 31 d'octubre. 
Prové d'una antiga festa ritual funeraria. Consisteix en un apat on es mengen castanyes, panellets, moniatos i fruites confitades. La beguda típica és el moscatell. 
Resultado de imagen de haLLOWEENLes castanyeres venen les castanyes al carrer en paradetes i s'emboliquen en un paper de diari. La castanyera ésla figura d'aquesta festa, es representa com una dona vella, vestida amb roba pobre.

A mi m'agrada més el Halloween perquè em puc disfressar, sortir per la nit al carrer... M'agradaria anar als Estats Units per Halloween, perquè la gent ho celebra molt i decoren molt les seves cases.
A més no m'agraden les castanyes ):Imagen relacionada

3 comentarios: