lunes, 28 de octubre de 2019


DIA MUNDIAL DEL INVENTOR
Resultado de imagen de boligrafo

  • El bolígraf: Es va inventar al voltant del 1938 per un periodista hongarès, László Jószef Bíró. Tot va començar perquè l'home estaba cansat dels problmes quan escribia amb la pluma i va pensar en alternatives per millorar l'escriptura. Va ser pensat per reemplaçar la pluma.
    Resultado de imagen de reloj
  • Rellotges:  Es va inventar al 1923 per el rellotger anglès John Harwood.  Ho va inventar perquè abans havies de donar corda als rellotges de mà i volia eliminar aquesta molestia. 

  • Auriculars: Es va inventar al 1910 per l'ingenier Natahniel Baldwin, va entregar una carta a la marina dels Estats Units on deia que havia creat un objecte on només una persona podia escotar un missatge en la radio.

Resultado de imagen de auriculares invento
    Resultado de imagen de primeras bambas para correr
  • Bambes per còrrer: Es va crear en 1890, per el corredeor Joseph William Foster amb la idea de millorar el seu rendiment esportiu, els va fabricar manualment i els va anomenar «Spikes of Fire».
  • Càmara digital: Va ser inventada per Kodak, Steve Sasson, en 1975, fa 40 anys. 
Resultado de imagen de camara digital

lunes, 21 de octubre de 2019

HALLOWEEN VS CASTANYADA

El Halloween, també congut com "el dia de les bruixes", és una celebració popular de culte als morts, i es celebra en els països anglo-saxons. 
La paraula procedeix de l'expresió anglesa All hallow's eve, que significa "Víspera de tots els morts".
La festa es celebra la nit del 31 d'octubre. El halloween te el seu origen a Irlanda, on va passar al Regne Unit i desprès als Estats Units.
Origen:La festa és d'origen celta, que la celebraven com un festival conegut com Samhain ( fi d'estiu) que marcaba el fi de la collita i l'any nou celta. 
Es deia que durant aquesta nit tots els  esperits regresaven a visitar als morts. L'ús d'espelmes ajudaven als esperits a trovarn el camí, o disfraçar-se per protegir-se.

La Castanyada és una festa popular de Catalunya, es celebra el mateix dia que Halloween, 31 d'octubre. 
Prové d'una antiga festa ritual funeraria. Consisteix en un apat on es mengen castanyes, panellets, moniatos i fruites confitades. La beguda típica és el moscatell. 
Resultado de imagen de haLLOWEENLes castanyeres venen les castanyes al carrer en paradetes i s'emboliquen en un paper de diari. La castanyera ésla figura d'aquesta festa, es representa com una dona vella, vestida amb roba pobre.

A mi m'agrada més el Halloween perquè em puc disfressar, sortir per la nit al carrer... M'agradaria anar als Estats Units per Halloween, perquè la gent ho celebra molt i decoren molt les seves cases.
A més no m'agraden les castanyes ):Imagen relacionada

domingo, 6 de octubre de 2019



QUÈ M'APASSIONA?

Una de les meves grans


El que més m'apassiona és cuinar. Desde ben petita sempre volia ajudar als meus pares a fer el menjar, però no em deixaven fer gran cosa, ara que tinc ja la suficient 
edad preparo molts plats sobretot dolços.
M'agrada provar noves receptes, tècniques i explorar noves cultures.
 El que més m'agrada és quan faig un plat per la meva família i em feliciten perquè està molt bò, em dona felicitat i il·lusió.
La recepta que més faig és el pà de pessic i la que més m'agrada fer són unes crestes que només menjo una vegada a l'any per setmana santa.

També m'agrada molt els dies de pluja manta sofà i Netflix, aquest és el meu pla favorit d'un diumenge
Resultat d'imatges per a bizcocho




jueves, 3 de octubre de 2019

CAP DE SETMANA


⬌Aquest cap de setmana m'aixecaré d'hora. Aniré al veterinari perquè he de portar al meu gos Rocky per una revisió de les dents. 
 Per la tarda el mes segur és que faci la migdiada, després em vestiré i ainiré amb les meves amigues al Splau, un centre comercial, a veure una pel·lícula, A dos metros de tí. Sortirem sobre les 8 i no sabem encara si soprem allà, agafarem el tren i vindrem cap a Sant Boi. El diumege em llevaré tard perquè estarè molt cansada, desprès de dinar em posaré a fer deures.
 -Per la tarda aniré a Viladecans on viuen els meus tiets i el meu cossí petit, anirem a donar una volta i a berenar per alguna cafeteria, més tard anirem a la seva casa i soparem. 




Resultado de imagen de splauResultado de imagen de a dos metros de ti png