miércoles, 22 de abril de 2020


LLEGENDA DE SANT JORDI

Hi havia una vegada un regne amenaçat per un terrible drac. Cada setmana es feia una votació en el poble per vuere qui seria menjat per aquell ferotge monstre.
Un dia, a la votació, es va decidir que aquella setmana seria la filla del rei. La princesa no s'ho podia creure, ella tenia una vida molt trista, havia de fer sempre el que el seu pare volia, i ara havia trobat una manera de canviar-la, nomès havia de resoldre com desfer-se del drac. Desprès faria que havia estat menjada per aquest i per fi viuria la vida que ella voldria.
Ella no era una princesa com les altres, volia ser inependent i estudiar ciències polítiques per poder governar al seu poble democràticament.
Es va disposar a trovar a San Jordi, un cavaller molt valent que seria capaç de matar a la bèstia.
Aquella nit, la princesa es va escapar per anar a veure al cavaller. Va deixar una nota al seu pare dient que havia decidit marxar ella sola a la cova, que l'estimava i que tot aniria bé.
La princesa va trovar a Sant Jordi en una posada. Ella li va contar el pla que tenia, ell li ajudaria a matar al drac, però no li feia gràcia que fingís la seva mort.
L'endemà, van anar a la cova. La princesa portava un arc i ell la seva espasa. Mentre el drac dormia, els dos el van matar.
La noia va dir-li a Sant Jordi, que havia d'anar-se ja, perque en una setmana començarien les classes a l'universitat, el cavaller va voler-la acompanyar, perquè s'havia decidit a estudiar.
Quan van arribar a la ciutat, va trucar al seu pare, estava molt feliç perquè la seva filla era viva, ella li va contar que algún dia volia regnar el poble, el rei ho va veure bé perquè ja era molt vell i volia retirar-se.
Els anys van passar, la noia va fundar el seu partit polític i va guanyar les eleccions per majoria absoluta. San Jordi ara escriptor, i relatava les seves aventures de quan havia estat cavaller.
Vive un Sant Jordi virtual: E-books y E-rosas - INITEC Marketing ...El regne es va convertir en un lloc molt segur i modern.
Il·lustració SANT JORDI . Joan Turú | Jordi, Turu

lunes, 13 de abril de 2020


EL MEU VIATGE

Si hagués de fer un viatge un cap de setmana a algun lloc del món seria a Londres. Porto uns quants anys desitjant anar-hi.
Aniria un divendres i tornaria el diumenge per la nit.

DIVENDRES: A les 21 hores de la nit agafaria un vol a l'aeroport del Prat, seria un vol de 2 hores i mitja, arribaria sobre les 22:30 en l'horari de Londres, a l'aeroport City Airport.
El aeropuerto de la ciudad de Londres cierra hasta mayo | ExpresoDesprès agafaria un taxi i aniria a deixar les maletes a l'hotel Locke Broken Wharf, com ja seria tard aniriem a dinar a un Mcdonalds proper.




DISSABTE: M'aixecaria d'hora per aprofitar el dia. Aniria a veure el Big Ben, la Torre de Londres, el London Eye  i el Pont de la Torre. Aniria a dinar algún restaurant típic i mejaria fish and chips. 
London Eye - Wikipedia, la enciclopedia libreBig Ben - El reloj más grande del mundo, icono de Inglaterrafish and chips


DIUMENGE: Aniria a veure el barri xinès, ja que sempre he tingut la il·lusió d'anar, desprès aniria a veure el Palau de Buckingham.  A la tarda agafaria el vol de tornada a Barcelona.
El barrio chino más antiguo de Europa (Liverpool) : El LoBo BoBo ...Palacio de Buckingham - Wikipedia, la enciclopedia libre