jueves, 14 de noviembre de 2019


CENTENARI DE LA FI DE LA 1ª GUERRA MUNDIAL

La primera guerra mundial va ser una concentració bèl·lica centrada en Europa que va començar el 28 de juliol e 1914 i va finalitzar l'11 de novembre de 1918 quan Alemania va aceptar les condicions de l'armistici.
El motiu d'aquesta guerra va ser l'assassinat de l'arxiduc d'Austria-Hungria, Francisco Fernando, el 28 de juliol i la desconfiança entre el Triple Trident (Gran Bretanya, Francia i Rússia) y la Triple Alliança ( Alemanya, Itàlia i l'Imperi Austrohongarès).
Els països implicats van ser França, Anglaterra, Rússia, Bèlgica, Itàlia, Portugal, Grècia, Sèrbia, Rumania i Japó contra Alemànya, Itàlia i l'Imperi Austrohongarès.
Amb el tratat de Versalles és va posar fi finalment a la Primera Guerra mundial. La victoria va ser total: l'Imperi Alemà va perdre molt territori i va ser obligat a pagar una endemització, que va terminar de abonar al 2010. L'Imperi Otomà i Austrohongarès van acabar desapareixent.
Resultado de imagen de primera guerra mundial
Va deixar més de 20 milions de morts, i el 60% de la gent que va participar a la guerra va morir, sense contar els desapareguts. Va provocar cambis en la política, la cartografia i inclòs la ciència. També va deixar una crisi económica en tot el món, van desaparèixer 4 imperis i es van formar nous països.
Resultado de imagen de primera guerra mundial

No hay comentarios:

Publicar un comentario