viernes, 22 de mayo de 2020

AUTORS

Bon dia, el meu blog d'avui tractarà d'explicar-vos la vida d'alguns dels autors més famosos de la llengua catalana, anglesa i castellana:
J.K. Rowling emprendedora literaria con una historia de magia .

J.K ROWLING:
She is a writer known for having written one of the most famous sagas in the world, Harry Potter.
She was born June 31 of 1965 in United Kindom. His life before writing Harry Potter hadn't very good, she hadn't job and her ex-husband had a restraining order on her.  His successful sagas has brought more than 500 million copies in all the world. 

Now, she is one of the most famous writers in the UK.





Fundació Mercè Rodoreda - Institut d'Estudis CatalansMERCÈ RODOREDA:Va nèixer a Barcelona el 1909 i va morir a Girona al 1983. Va ser una gran escriptora de la llengua catalana moderna. Els seus llibres han estat traduits al françès, anglès, japonès, castellà, txec i hongarès. Va a ver de marxar a l'exili a Ginebra, i els seus últims anys de vida va viure a Romanyà de la Selva. El que més va escriure van ser contes com Vint-i-dos contes i La meva Cristina i altres contes. També va publicar novel·les com Aloma, La plaça del Diamant o Mirall trencat.


Entrevista Jordi Sierra i FabraJordi Sierra i Fabra: Nació en Barcelona en 1947. Comenzó trabajando como locutor de radio en programas musicales. Ha sido, también, director de algunas revistas españolas. Publicó su primer libro a los 25 años, desde entonces ha cultivado todos los géneros literarios. Tiene una extensa obra y ha recibido multitud de premios. Es uno de los autores más prestigiosos de la literatura infantil y juvenil. Entre sus obras se encuentra: La piel de la memoria, La bomba, el loco de la colina y el rostro del anillo Magno.