jueves, 6 de febrero de 2020


CARNAVAL CARNAVAL

L'origen d'aquesta cel·lebració  està en les festes paganes, com les que es celebraven en l'honor a Baco, el Déu romà del caos, la festa i el vi o les que es realitzaven en l'honor del bou Apsis en Egipte.
Els historiados diuen que aquesta festivitat es remonta en Sumeria i Egipte, fa mes de 5.000 anys, eren celebracions molt paregudes a les del Imperi romà, on es va expandir per tot Europa, sent portat a Amèrica per els navegadors españols i portuguesos a finals del segle XV.
Dos dels carnavals més importants del món són...

CARNAVAL DE RIO DE JANEIRO:  Aquest carnaval dura quatre dies, la festivitat envaeix tots els barris amb festes de carrer, desfilades, balls i concerts. Aquests dies de festa es preparen amb 2 mesos d'antelació per les Escoles de Samba, que creen disfreçes fantàstiques, carros al·legòrics i molts ritmes per ser ballats i cantats. Al final de la desfilada s'escolleix la millor escola de samba.
Resultado de imagen de carnaval de rio de janeiroResultado de imagen de carnaval de rio de janeiro 


CARNAVAL DE VENECIA: Aquest carnaval és molt diferent a la de la resta del món, dura 10 dies, la gent es disfressa, passeja i fan fotos. Les disfreçes son vestits típics de l'època del segle XVII de Venècia. S'organitzen molts events i festes privades, aquestes poden arrivar a costar 500€. 
La disfressa típica és portar una màscara blanca amb un vestit de seda negre o de colors obscurs amb un barret de tres puntes.
Resultado de imagen de CARNAVAL DE VENECIAResultado de imagen de CARNAVAL DE VENECIA

CARNAVAL DE TENERIFE:
Comença el divendres i acaba el següent dimecres. 
L'espectacle continua nit rere nit fins dimecres de cendra en què els santacruceros enterren la sardina i, oficialment, es dóna per acabat el Carnaval.
Però abans que tot comenci al carrer, el Carnaval de Santa Cruz viu grans esdeveniments com l'elecció de la seva reina, coronada en una sorprenent gala.
En aquest carnaval es disfrassen amb vestits estrambòtics, ballem i es passem al carrer fins les primeres hores del dia següent, és molt semblant al de Rio de Janeiro.
Resultado de imagen de carnaval de tenerifeResultado de imagen de carnaval de tenerife